Categories
Pranciškaus patarimai Visi

Klasikinis ir burokėlių humusai

Dalinamės mėgstamiausiais humusų receptais. Ant duonos, ant nesaldžios košės ar makaronų – puikus būdas padaryti patiekalus sotesnius ir praturtinti baltymais. 

Klasikinis ir burokėlių humusai

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d. 

Dalinamės mėgstamiausiais humusų receptais. Ant duonos, ant nesaldžios košės ar makaronų – puikus būdas padaryti patiekalus sotesnius ir praturtinti baltymais. 

Tobulai gaunasi iš mūsų didelių avinžirnių, kuriuos galite rasti parduotuvėlėje.

Produktai

Klasikinis humusas:
• 400g virtų avinžirnių
• 1/2 cirtinos
• 50g tahini (sezamų pastos)
• druskos pagal skonį
• vandens arba avinžirnių skysčio
• keli šaukštai alyvuogių aliejaus
Burokinis humusas:
•400g virtų avinžirnių
•1/2 citrinos
• 30g tahini (sezamų pastos)
• 150g virtų arba mamos ar močiutės konservuotų burokėlių
• čili padažo/čili prieskonių pagal skonį
• druskos pagal skonį
• vandens arba avinžirnių skysčio (žiūrėti pagal norimą konsistenciją)
• keli šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas

1
Sudedame visas dalis į virtuvinį kombainą, išskyrus vandenį.
2
Malame ir po truputį pilame vandens, kol gausime vienintisą, glotnią konsistenciją.
3
Ragaujame ir pagal jūsų asmeninį skonį dedame druskos.
4
Į burokinį humusą pagal skonį taip pat dar dedame ir čili.
5
Serviruojame dubenėlyje ir dar pagardiname tyru alyvuogių aliejumi.

Daugiau idėjų:

Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!

Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.

Nauji receptai
RECEPTŲ Kategorijos
IMG_7698

DUONA

PRODUKTŲ KATEGORIJOS
IMG_2960-1
Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *