Klasikinis ir burokėlių humusai

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d.

Dalinamės mėgstamiausiais humusų receptais. Ant duonos, ant nesaldžios košės ar makaronų – puikus būdas padaryti patiekalus sotesnius ir praturtinti baltymais.
Tobulai gaunasi iš mūsų didelių avinžirnių, kuriuos galite rasti parduotuvėlėje.
Produktai
Klasikinis humusas:
• 400g virtų avinžirnių
• 1/2 cirtinos
• 50g tahini (sezamų pastos)
• druskos pagal skonį
• vandens arba avinžirnių skysčio
• keli šaukštai alyvuogių aliejaus
• 400g virtų avinžirnių
• 1/2 cirtinos
• 50g tahini (sezamų pastos)
• druskos pagal skonį
• vandens arba avinžirnių skysčio
• keli šaukštai alyvuogių aliejaus
Burokinis humusas:
•400g virtų avinžirnių
•1/2 citrinos
• 30g tahini (sezamų pastos)
• 150g virtų arba mamos ar močiutės konservuotų burokėlių
• čili padažo/čili prieskonių pagal skonį
• druskos pagal skonį
• vandens arba avinžirnių skysčio (žiūrėti pagal norimą konsistenciją)
• keli šaukštai alyvuogių aliejaus
•400g virtų avinžirnių
•1/2 citrinos
• 30g tahini (sezamų pastos)
• 150g virtų arba mamos ar močiutės konservuotų burokėlių
• čili padažo/čili prieskonių pagal skonį
• druskos pagal skonį
• vandens arba avinžirnių skysčio (žiūrėti pagal norimą konsistenciją)
• keli šaukštai alyvuogių aliejaus
Gaminimas
1
Sudedame visas dalis į virtuvinį kombainą, išskyrus vandenį.
2
Malame ir po truputį pilame vandens, kol gausime vienintisą, glotnią konsistenciją.
3
Ragaujame ir pagal jūsų asmeninį skonį dedame druskos.
4
Į burokinį humusą pagal skonį taip pat dar dedame ir čili.
5
Serviruojame dubenėlyje ir dar pagardiname tyru alyvuogių aliejumi.
Daugiau idėjų:

Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!
Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.
Nauji receptai
RECEPTŲ Kategorijos

DUONA
PRODUKTŲ KATEGORIJOS

Pranciškaus malūnas
Mažas šeimos verslas, Kaune, Aleksote, įsikūręs 1996m. džiugina šviežiais miltais, kruopomis ir kepiniais + @bundu.bakery I-V 10-16, VI 9-13
Kasdienybė Pranciškaus malūne labai įvairi - nuo miltų malimo iki pakavimo, nuo bandelių sukimo iki jų skanavimo 🤭 Laukiame jūsų mus aplankant Aleksote kur rasite ne tik didelę įvairovę miltų ir kruopų, bet ir čia pat iškeptų kepinių 🍪 Dirbame I-V 10-16val, VI 9-13val.
8 mėnesiai ago

Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳
Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis.
Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes
pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
8 mėnesiai ago


Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”.
Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.
Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
2 metai ago


Kasdienybė @pranciskausmalunas labai įvairi - nuo miltų malimo iki kruasanų sukimo, iki bendravimo su Jumis.
Kiekvieną etapą lydi daug rankų darbo, kantrybės bei kruopštumo. Todėl kruasanų turime tik nuo ketvirtadienio, o duonų nuo trečiadienio.
O jei kažko labai norite, visad rekomenduojame parašyti ar pasiskambinti ir užsirezervuoti.
Laukiame jūsų I-V 10-16val, VI 9-13val.
2 metai ago

Pranciškaus malūnas daug metų buvo tik apie miltus ir kruopas, bet jau daugiau nei metus lygiavertiškai atstovauja ir kokybiškus kepinius.
Džiaugiamės kiek savo nedidelėse patalpose ir vienoje krosnyje padarome. Mūsų miltų filosofija visad buvo malti po nedaug ir dažnai, taip ir su kepiniais - kepam mažais kiekiais, kepam kasdien.
Visi šie procesai vyksta mūsų namuose Aleksote, kur darbo dienomis jūsų laukiame nuo 10 iki 16val, o šeštadieniais 9-13val.
Kruopų ir miltų užsakymus visad galite pateikti iš anksto ir atvykus atsiimti be eilės www.pmalunas.lt
2 metai ago


Pranciškaus malūne nykštukų pakuotojų darbas nesustoja ir po švenčių 🎅 Kasdien malam, sveriam ir pakuojam jūsų miltus bei kitus produktus. Nemažai jų ir siunčiam! Primenam, kad visokių gėrybių galite užsisakyti mūsų el. parduotuvėje www.pmalunas.lt
📸 @dovalde.butenaite.photography
2 metai ago




Dažniausias klausimas, kurio sulaukiame apie miltus - ar jie pilno grūdo?
Kaip pavadinimas ir pasako - tai yra tokie miltai, kurie gaunami sumalus visą grūdą, neatimant jokių jo komponentų.
Tokie miltai žinoma yra daug maistingesni, tačiau kepiniai su jais gaunasi visiškai kitokie nei gaminant su paprastais baltais miltais.
Kodėl? Pilno grūdo mituose esančios sėlenos sugeria daugiau vandens, turi savitą skonį, taip pat jos sumažina bendrą glitimo kiekį, todėl kepinio tekstūra nebūna tokia tvirta.
Tačiau šie miltai gali labai praturtinti jau gaminamus patiekalus! Pamėginkite į pilno grūdo miltus pakeisti tik 10-20% visų miltų - gaminys tikrai turės daugiau skonio.
Šie miltai populiariausi kepant duoną. Ją drąsiai galima gaminti iš 100% pilno grūdo.
Nebijokite eksperimentuoti - miltų rūšių yra labai daug, maišykite juos tarpusavyje, bandykite įvairias proporcijas ir net tas pats blynas kaskart gausis vis kitokio skonio.
Ar dažnai naudojate pilno grūdo miltus?
2 metai ago






Vos prasidėjus gruodžiui į malūno parduotuvėlę jūsų suguži vis daugiau. Pasiruošimas šventėms jaučiasi jau dabar! 🎄
O mūsų kasdienybė vis dar pilna šviežių miltų kvapo, karštos duonos iš pat ryto (visom dienom nuo trečiadienio) bei pasiruošimu kalėdinių kepinių maratonui 🏃🏻♀️
Laukiam visų parduotuvėlėje, mūsų e-shop’e (www.pmalunas.lt) ir @bundu.bakery 💙
2 metai ago

Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.