Avižinių dribsnių sausainiai su šokolado gabaliukais
Labai paprasti ir greiti sausainiai iš mūsų avižinių dribsnių. Be gyvūninės kilmės produktų.
Ingredientai
360g avižinių dribsnių
70g rudo cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4-6 šaukštai augalinio pieno
50g kokosų aliejaus, lydyto
šokolado gabaliukų, kapotų riešutų ar džiovintų vaisių
Gamyba
Įkaitinti orkaitę iki 190*C.
Avižinius dribsnius truputėlį susmulkinti maistiniu kombainu ar blenderiu (ne iki miltų), bet pavyksta ir su nesmulkintais.
Sumaišyti dribsnius su cukrumi, cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
Į sausus ingredientus supilti augalinį pieną ir kokosų aliejų. Išmaišyti. Jei tešla per sausa pilti daugiau augalinio pieno, jei per skysta – pridėti dribsnių. Tešla turėtų būti drėgna ir lipni.
Įmaišyti šokolado gabaliukus ar kitus priedus.
Formuoti rutuliukus arba tiesiog dėti su šaukštu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Šiek tiek paspausti, kad būtų plokštesni.
Kepti 12-15min. Išėmus kelioms minutėms palikti skardoje, tada perkelti vėsti ant grotelių.