fbpx

Klasikinis ir burokėlių humusai

Dalinamės mėgstamiausiais humusų receptais. Ant duonos, ant nesaldžios košės ar makaronų – puikus būdas padaryti patiekalus sotesnius ir praturtinti baltymais

Tobulai gaunasi iš mūsų didelių avinžirnių, kuriuos galite rasti parduotuvėlėje.

Ingredientai

Klasikinis humusas:

• 400g virtų avinžirnių

• 1/2 cirtinos

• 50g tahini (sezamų pastos)

• druskos pagal skonį

• vandens arba avinžirnių skysčio

• keli šaukštai alyvuogių aliejaus

Burokinis humusas:

•400g virtų avinžirnių

•1/2 citrinos

• 30g tahini (sezamų pastos)

• 150g virtų arba mamos ar močiutės konservuotų burokėlių

• čili padažo/čili prieskonių pagal skonį

• druskos pagal skonį

• vandens arba avinžirnių skysčio (žiūrėti pagal norimą konsistenciją)

• keli šaukštai alyvuogių aliejaus

Gamyba

Sudedame visas dalis į virtuvinį kombainą, išskyrus vandenį.

Malame ir po truputį pilame vandens, kol gausime vienintisą, glotnią konsistenciją.

Ragaujame ir pagal jūsų asmeninį skonį dedame druskos.

Į burokinį humusą pagal skonį taip pat dar dedame ir čili.

Serviruojame dubenėlyje ir dar pagardiname tyru alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę