Categories
Duona Kepiniai Visi

Ruginė-spelta duona su sėklomis

Mūsų mėgstamiausia ruginių ir spelta miltų raugo duona su sėklomis. Galima pasirinkti mėgstamiausias sėklas ir dribsnius. Drąsiai eksperimentuokite su miltų mišiniais. Be cukraus, jo šiame recepte tikrai netrūksta, skonį subalansuoja būtent toks gamybos procesas.

Ruginė-spelta duona su sėklomis

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d. 

Mūsų mėgstamiausia ruginių ir spelta miltų raugo duona su sėklomis. Galima pasirinkti mėgstamiausias sėklas ir dribsnius. Drąsiai eksperimentuokite su miltų mišiniais. Be cukraus, jo šiame recepte tikrai netrūksta, skonį subalansuoja būtent toks gamybos procesas.

Produktai

210g ruginių (arba kitų) dribsnių
160g linų sėmenų
130g saulėgrąžų
40g ruginio salyklo (nebūtina)
400g raugo
800g vandens
300g ruginių pilno grūdo miltų
200g spelta pilno grūdo miltų
15g druskos

Gaminimas

1
Dideliame dubenyje sumaišyti dribsnius, sėklas ir salyklą.
2
Įmaišyti raugą ir vandenį. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 8-12val.
3
Įmaišyti miltus ir druską. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1-2val.
4
Tešlą padalinti į dvi stačiakampes skardeles (apie 10x25cm) ištiestas kepimo popieriumi. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1-2val.
5
Įkaitinti orkaitę iki 180*C.
6
Kepti apie 1val. 10min.
7
Prieš pjaustant pilnai atvėsinti.

Daugiau idėjų:

Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!

Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.

IMG_2832-1
Nauji receptai
RECEPTŲ Kategorijos
PRODUKTŲ KATEGORIJOS
@pranciskausmalunas
Pranciškaus malūnas

@pranciskausmalunas

Mažas šeimos verslas, Kaune, Aleksote, įsikūręs 1996m. džiugina šviežiais miltais, kruopomis ir kepiniais + @bundu.bakery I-V 10-16, VI 9-13
  • Beveik kasdien sulaukiame klausimo ar pas mus galima įsigyti raugo. Atsakymas - tikrai TAIP! Bet ką gi su tuo raugu daryti parsinešus namo? 

Šiame video mūsų kepėjai jus išmokys kaip svarbu viską matuoti tiksliai ir kaip lengva yra raugą pamaitinti (taip, mūsų kepyklos raugo vardas yra Praniukas 🤭). 

Pagrindinis principas - pasisverti kiek turite raugo, į jį įmaišyti dvigubą svorį vandens ir tada dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių).

PVZ. turint 50g raugo, į jį įpilkite 100g vandens, išmaišykite ir įdėkite 50g ruginių miltų, 50g baltų kvietinių miltų ir vėl viską išmaišykite.

Raugas bus pasiruošęs naudojimui po 8-12val. Svarbiausia, kad jis būtų beveik dvigubai didesnio tūrio, aiškiai matytųsi burbuliukai ir būtų malonaus kvapo.

Taip pat nepamirškite raugą reguliariai pamaitinti. Jei jo nenaudojate laikykite šaldytuve, geriausia kartą per savaitę jį pamaitinti.

Raugo visada galite gauti @pranciskausmalunas (geriausia atsinešti savo stiklainį), o @bundu.bakery galite užsiprašyti iš anksto parašę žinutę.

Detalų raugo gaminimo ir maitimo receptą galite rasti www.pmalunas.lt/raugas
  • Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 

Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾

Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻

O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
  • Seniai čia rodėmės 🙈 Labai norime dalintis kas vyksta malūne ir kepykloje daugiau 🙌🏻 

Tad pradžiai parodysim mažiausiai matomą (bet turbūt gražiausią) įrenginį - mūsų girnų malūną, kuris kasdien pasirūpina pačiais šviežiausiais miltais 🌾

Laukiame jūsų mūsų parduotuvėlėje Aleksote (Kalvarijos g. 10, Kaunas) I-V 10-16val, ir VI 9-13val. Taip pat dalį mūsų miltų galite rasti @bundu.bakery!
  • Kasdienybė Pranciškaus malūne labai įvairi - nuo miltų malimo iki pakavimo, nuo bandelių sukimo iki jų skanavimo 🤭 Laukiame jūsų mus aplankant Aleksote kur rasite ne tik didelę įvairovę miltų ir kruopų, bet ir čia pat iškeptų kepinių 🍪 Dirbame I-V 10-16val, VI 9-13val.
  • Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳

Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis.

Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes 
pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
  • Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. 

Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.

Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
  • Kasdienybė @pranciskausmalunas labai įvairi - nuo miltų malimo iki kruasanų sukimo, iki bendravimo su Jumis. 

Kiekvieną etapą lydi daug rankų darbo, kantrybės bei kruopštumo. Todėl kruasanų turime tik nuo ketvirtadienio, o duonų nuo trečiadienio. 

O jei kažko labai norite, visad rekomenduojame parašyti ar pasiskambinti ir užsirezervuoti. 

Laukiame jūsų I-V 10-16val, VI 9-13val.
  • Pranciškaus malūnas daug metų buvo tik apie miltus ir kruopas, bet jau daugiau nei metus lygiavertiškai atstovauja ir kokybiškus kepinius.

Džiaugiamės kiek savo nedidelėse patalpose ir vienoje krosnyje padarome. Mūsų miltų filosofija visad buvo malti po nedaug ir dažnai, taip ir su kepiniais - kepam mažais kiekiais, kepam kasdien.

Visi šie procesai vyksta mūsų namuose Aleksote, kur darbo dienomis jūsų laukiame nuo 10 iki 16val, o šeštadieniais 9-13val.

Kruopų ir miltų užsakymus visad galite pateikti iš anksto ir atvykus atsiimti be eilės www.pmalunas.lt
Beveik kasdien sulaukiame klausimo ar pas mus galima įsigyti raugo. Atsakymas - tikrai TAIP! Bet ką gi su tuo raugu daryti parsinešus namo? Šiame video mūsų kepėjai jus išmokys kaip svarbu viską matuoti tiksliai ir kaip lengva yra raugą pamaitinti (taip, mūsų kepyklos raugo vardas yra Praniukas 🤭). Pagrindinis principas - pasisverti kiek turite raugo, į jį įmaišyti dvigubą svorį vandens ir tada dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių). PVZ. turint 50g raugo, į jį įpilkite 100g vandens, išmaišykite ir įdėkite 50g ruginių miltų, 50g baltų kvietinių miltų ir vėl viską išmaišykite. Raugas bus pasiruošęs naudojimui po 8-12val. Svarbiausia, kad jis būtų beveik dvigubai didesnio tūrio, aiškiai matytųsi burbuliukai ir būtų malonaus kvapo. Taip pat nepamirškite raugą reguliariai pamaitinti. Jei jo nenaudojate laikykite šaldytuve, geriausia kartą per savaitę jį pamaitinti. Raugo visada galite gauti @pranciskausmalunas (geriausia atsinešti savo stiklainį), o @bundu.bakery galite užsiprašyti iš anksto parašę žinutę. Detalų raugo gaminimo ir maitimo receptą galite rasti www.pmalunas.lt/raugas
4 savaitės ago
View on Instagram |
1/8
Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 

Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾

Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻

O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 

Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾

Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻

O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾 Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻 O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
2 mėnesiai ago
View on Instagram |
2/8
Seniai čia rodėmės 🙈 Labai norime dalintis kas vyksta malūne ir kepykloje daugiau 🙌🏻 Tad pradžiai parodysim mažiausiai matomą (bet turbūt gražiausią) įrenginį - mūsų girnų malūną, kuris kasdien pasirūpina pačiais šviežiausiais miltais 🌾 Laukiame jūsų mūsų parduotuvėlėje Aleksote (Kalvarijos g. 10, Kaunas) I-V 10-16val, ir VI 9-13val. Taip pat dalį mūsų miltų galite rasti @bundu.bakery!
2 mėnesiai ago
View on Instagram |
3/8
Kasdienybė Pranciškaus malūne labai įvairi - nuo miltų malimo iki pakavimo, nuo bandelių sukimo iki jų skanavimo 🤭 Laukiame jūsų mus aplankant Aleksote kur rasite ne tik didelę įvairovę miltų ir kruopų, bet ir čia pat iškeptų kepinių 🍪 Dirbame I-V 10-16val, VI 9-13val.
10 mėnesių ago
View on Instagram |
4/8
Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳

Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis.

Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes 
pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳 Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis. Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
11 mėnesių ago
View on Instagram |
5/8
Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. 

Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.

Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. 

Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.

Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme. Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
2 metai ago
View on Instagram |
6/8
Kasdienybė @pranciskausmalunas labai įvairi - nuo miltų malimo iki kruasanų sukimo, iki bendravimo su Jumis. 

Kiekvieną etapą lydi daug rankų darbo, kantrybės bei kruopštumo. Todėl kruasanų turime tik nuo ketvirtadienio, o duonų nuo trečiadienio. 

O jei kažko labai norite, visad rekomenduojame parašyti ar pasiskambinti ir užsirezervuoti. 

Laukiame jūsų I-V 10-16val, VI 9-13val.
Kasdienybė @pranciskausmalunas labai įvairi - nuo miltų malimo iki kruasanų sukimo, iki bendravimo su Jumis. 

Kiekvieną etapą lydi daug rankų darbo, kantrybės bei kruopštumo. Todėl kruasanų turime tik nuo ketvirtadienio, o duonų nuo trečiadienio. 

O jei kažko labai norite, visad rekomenduojame parašyti ar pasiskambinti ir užsirezervuoti. 

Laukiame jūsų I-V 10-16val, VI 9-13val.
Kasdienybė @pranciskausmalunas labai įvairi - nuo miltų malimo iki kruasanų sukimo, iki bendravimo su Jumis. Kiekvieną etapą lydi daug rankų darbo, kantrybės bei kruopštumo. Todėl kruasanų turime tik nuo ketvirtadienio, o duonų nuo trečiadienio. O jei kažko labai norite, visad rekomenduojame parašyti ar pasiskambinti ir užsirezervuoti. Laukiame jūsų I-V 10-16val, VI 9-13val.
2 metai ago
View on Instagram |
7/8
Pranciškaus malūnas daug metų buvo tik apie miltus ir kruopas, bet jau daugiau nei metus lygiavertiškai atstovauja ir kokybiškus kepinius.

Džiaugiamės kiek savo nedidelėse patalpose ir vienoje krosnyje padarome. Mūsų miltų filosofija visad buvo malti po nedaug ir dažnai, taip ir su kepiniais - kepam mažais kiekiais, kepam kasdien.

Visi šie procesai vyksta mūsų namuose Aleksote, kur darbo dienomis jūsų laukiame nuo 10 iki 16val, o šeštadieniais 9-13val.

Kruopų ir miltų užsakymus visad galite pateikti iš anksto ir atvykus atsiimti be eilės www.pmalunas.lt
Pranciškaus malūnas daug metų buvo tik apie miltus ir kruopas, bet jau daugiau nei metus lygiavertiškai atstovauja ir kokybiškus kepinius. Džiaugiamės kiek savo nedidelėse patalpose ir vienoje krosnyje padarome. Mūsų miltų filosofija visad buvo malti po nedaug ir dažnai, taip ir su kepiniais - kepam mažais kiekiais, kepam kasdien. Visi šie procesai vyksta mūsų namuose Aleksote, kur darbo dienomis jūsų laukiame nuo 10 iki 16val, o šeštadieniais 9-13val. Kruopų ir miltų užsakymus visad galite pateikti iš anksto ir atvykus atsiimti be eilės www.pmalunas.lt
2 metai ago
View on Instagram |
8/8
IMG_2960-1

Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *