Categories
Kepiniai Visi

Šokoladinis grikių miltų pyragas

Tikriausiai patys populiariausi miltai be glitimo mūsų malūne yra grikių miltai. Šis pyragas vien iš jų. Taip pat be jokių gyvūninės kilmės produktų.

Šokoladinis grikių miltų pyragas

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d. 

Tikriausiai patys populiariausi miltai be glitimo mūsų malūne yra grikių miltai. Šis pyragas vien iš jų. Taip pat be jokių gyvūninės kilmės produktų.

Produktai

1 šaukštas chia sėklų sauja stambiai pjaustytų graikiškų ar kitų riešutų
250g baltų grikių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
60g kakavos miltelių
180g rudo cukraus
120ml augalinio pieno
120g kokosų aliejaus, skysto
sauja stambiai pjaustytų graikiškų ar kitų riešutų

Gaminimas

1
Įkaitinti orkaitę iki 190C. Ištiesti kepimo skardelę (apie 20x20cm) kepimo popieriumi.
2
Mažame dubenėlyje sumaišyti chia sėklas su 4 šaukštais vandens ir palikti 10 min. išbrinkti.
3
Dideliame dubenyje sumaišyti grikių miltus, kepimo miltelius, druską, kakavą ir cukrų.
4
Į sausus ingredientus įmaišyti augalinį pieną, kokosų aliejų ir išbrinkusias chia sėklas kol nebeliks sausų miltų.
6
Supilti tešlą į kepimo formą, užberti riešutus.
7
Kepti 25-30min. Leisti 10min atvėsti kepimo formoje, tada perkelti ant grotelių.

Išbandyk mūsų gaminius savo virtuvėje

Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!

Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.

Nauji receptai
RECEPTŲ Kategorijos
IMG_7698

DUONA

PRODUKTŲ KATEGORIJOS
@pranciskausmalunas
Pranciškaus malūnas

@pranciskausmalunas

Mažas šeimos verslas, Kaune, Aleksote, įsikūręs 1996m. džiugina šviežiais miltais, kruopomis ir kepiniais + @bundu.bakery I-V 10-16, VI 9-13
  • Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
  • Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
  • Beveik kasdien sulaukiame klausimo ar pas mus galima įsigyti raugo. Atsakymas - tikrai TAIP! Bet ką gi su tuo raugu daryti parsinešus namo? 

Šiame video mūsų kepėjai jus išmokys kaip svarbu viską matuoti tiksliai ir kaip lengva yra raugą pamaitinti (taip, mūsų kepyklos raugo vardas yra Praniukas 🤭). 

Pagrindinis principas - pasisverti kiek turite raugo, į jį įmaišyti dvigubą svorį vandens ir tada dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių).

PVZ. turint 50g raugo, į jį įpilkite 100g vandens, išmaišykite ir įdėkite 50g ruginių miltų, 50g baltų kvietinių miltų ir vėl viską išmaišykite.

Raugas bus pasiruošęs naudojimui po 8-12val. Svarbiausia, kad jis būtų beveik dvigubai didesnio tūrio, aiškiai matytųsi burbuliukai ir būtų malonaus kvapo.

Taip pat nepamirškite raugą reguliariai pamaitinti. Jei jo nenaudojate laikykite šaldytuve, geriausia kartą per savaitę jį pamaitinti.

Raugo visada galite gauti @pranciskausmalunas (geriausia atsinešti savo stiklainį), o @bundu.bakery galite užsiprašyti iš anksto parašę žinutę.

Detalų raugo gaminimo ir maitimo receptą galite rasti www.pmalunas.lt/raugas
  • Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 

Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾

Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻

O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
  • Seniai čia rodėmės 🙈 Labai norime dalintis kas vyksta malūne ir kepykloje daugiau 🙌🏻 

Tad pradžiai parodysim mažiausiai matomą (bet turbūt gražiausią) įrenginį - mūsų girnų malūną, kuris kasdien pasirūpina pačiais šviežiausiais miltais 🌾

Laukiame jūsų mūsų parduotuvėlėje Aleksote (Kalvarijos g. 10, Kaunas) I-V 10-16val, ir VI 9-13val. Taip pat dalį mūsų miltų galite rasti @bundu.bakery!
  • Kasdienybė Pranciškaus malūne labai įvairi - nuo miltų malimo iki pakavimo, nuo bandelių sukimo iki jų skanavimo 🤭 Laukiame jūsų mus aplankant Aleksote kur rasite ne tik didelę įvairovę miltų ir kruopų, bet ir čia pat iškeptų kepinių 🍪 Dirbame I-V 10-16val, VI 9-13val.
  • Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳

Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis.

Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes 
pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
  • Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. 

Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.

Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻 Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio! Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija. Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai 📸 @cia.gali_restoranai
2 d. ago
View on Instagram |
1/8
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės! O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
1 savaitė ago
View on Instagram |
2/8
Beveik kasdien sulaukiame klausimo ar pas mus galima įsigyti raugo. Atsakymas - tikrai TAIP! Bet ką gi su tuo raugu daryti parsinešus namo? Šiame video mūsų kepėjai jus išmokys kaip svarbu viską matuoti tiksliai ir kaip lengva yra raugą pamaitinti (taip, mūsų kepyklos raugo vardas yra Praniukas 🤭). Pagrindinis principas - pasisverti kiek turite raugo, į jį įmaišyti dvigubą svorį vandens ir tada dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių). PVZ. turint 50g raugo, į jį įpilkite 100g vandens, išmaišykite ir įdėkite 50g ruginių miltų, 50g baltų kvietinių miltų ir vėl viską išmaišykite. Raugas bus pasiruošęs naudojimui po 8-12val. Svarbiausia, kad jis būtų beveik dvigubai didesnio tūrio, aiškiai matytųsi burbuliukai ir būtų malonaus kvapo. Taip pat nepamirškite raugą reguliariai pamaitinti. Jei jo nenaudojate laikykite šaldytuve, geriausia kartą per savaitę jį pamaitinti. Raugo visada galite gauti @pranciskausmalunas (geriausia atsinešti savo stiklainį), o @bundu.bakery galite užsiprašyti iš anksto parašę žinutę. Detalų raugo gaminimo ir maitimo receptą galite rasti www.pmalunas.lt/raugas
2 mėnesiai ago
View on Instagram |
3/8
Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 

Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾

Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻

O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 

Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾

Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻

O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
Nuo grūdo iki bandelės, nuo malūno iki kepyklos 🥐 Šią savaitę turėjome labai smagų interviu su @ecobutas (kuris pasirodys jų LRT radijo laidoje jau sekmadienį). Visad malonu pasidalinti malūno istorija, nuo ko prasidėjo ir iki ko evoliucionavo 🌾 Malūnas skaičiuoja jau 29-tus gyvavimo metus, kepyklai suėjo 3 metai. Kasdien sukasi malūnas, mikseriai, sukamos bandelės, o už viso to sukasi geriausia komanda, kurios dėka galime tai pasiekti 🙌🏻 O jei pamatę tokias nuotraukas užsimanėt bandelės, užsukit į Pranciškaus malūną Aleksote arba mūsų kavinę @bundu.bakery Kauno centre!
3 mėnesiai ago
View on Instagram |
4/8
Seniai čia rodėmės 🙈 Labai norime dalintis kas vyksta malūne ir kepykloje daugiau 🙌🏻 Tad pradžiai parodysim mažiausiai matomą (bet turbūt gražiausią) įrenginį - mūsų girnų malūną, kuris kasdien pasirūpina pačiais šviežiausiais miltais 🌾 Laukiame jūsų mūsų parduotuvėlėje Aleksote (Kalvarijos g. 10, Kaunas) I-V 10-16val, ir VI 9-13val. Taip pat dalį mūsų miltų galite rasti @bundu.bakery!
3 mėnesiai ago
View on Instagram |
5/8
Kasdienybė Pranciškaus malūne labai įvairi - nuo miltų malimo iki pakavimo, nuo bandelių sukimo iki jų skanavimo 🤭 Laukiame jūsų mus aplankant Aleksote kur rasite ne tik didelę įvairovę miltų ir kruopų, bet ir čia pat iškeptų kepinių 🍪 Dirbame I-V 10-16val, VI 9-13val.
11 mėnesių ago
View on Instagram |
6/8
Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳

Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis.

Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes 
pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
Šiandien sveikinam Pranciškų su gimtadieniu 🥳 Kokia komanda užaugo nuo pradžios kai buvo tik jis vienas 🙌🏻 o čia dar tik nedidelė komandos dalis. Sveikatos ir džiaugsmo jam, o mes pasirūpinsim, kad malūnas ir toliau suktųsi 💓
12 mėnesių ago
View on Instagram |
7/8
Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. 

Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.

Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. 

Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme.

Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
Dažnai iš klientų sulaukiame klausimo “Kaip laikosi Pranciškus?”. Tai šįkart ne tik atsakom, bet ir parodom, kad gerai! Juda, kruta, vis pažiūri ar gerai dirbam 😁 Taip pat labai džiaugiasi, kad malūnai vis dar sukasi ir tai vyksta jo kieme. Jei užsukę į mūsų parduotuvėlę Aleksote jį sutiksite, drąsiai pakalbinkite, jis labai apsidžiaugs ☺️
2 metai ago
View on Instagram |
8/8
IMG_2960-1

Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *