Categories
Duona Kepiniai Visi

Sourdough duona

Tai turbūt bene populiariausia šių dienų duonos mada. Ir neveltui. Tai šviesi raugo duona, kuri fermentuojama beveik parą laiko.

Sourdough duona

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d. 

Tai turbūt bene populiariausia šių dienų duonos mada. Ir neveltui. Tai šviesi raugo duona, kuri fermentuojama beveik parą laiko. Tai leidžia atsiskleisti grūdų maistinėms medžiagoms, duona žymiai lengviau virškinama, ženkliai sumažėja glitimo kiekis ir žinoma atsiskleidžia nuostabiausi skoniai. Receptas paprastas, bet procesas reikalauja šiek tiek praktikos. Kaip pasigaminti raugą šiai duonai rasite čia: https://youtu.be/sTAiDki7AQA

Taip pat labai rekomenduojame pažiūrėti keletą video Youtube, vizualiai pamatyti kaip atrodo tešla ir visas procesas. Tiesiog įsiveskite „sourdough bread”.

Produktai

720g + 50g vandens (apie 30*C temp)
225g raugo
1000g miltų (800g baltų kvietinių + 100g pilno grūdo ruginių + 100g pilno grūdo kvietinių)
20g druskos

Gaminimas

1
Dideliame dubenyje į 720g vandens išmaišyti raugą.
2
Sudėti miltus ir gerai išmaišyti ranka. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 30-45min.
3
Ant tešlos užberti druską, užpilti 50g vandens, išmaišyti. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 30min.
4
Pradedame tešlos „lankstymą”. Paimti vieną kampą tešlos, jį kiek išeina ištempti ir užlenkti ant viršaus. Taip pat padaryti iš likusių trijų kampų. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 30min.
5
Taip kartoti dar 3 kartus kas pusvalandį. Viso bus praėję 2val po druskos įdėjimo.
6
Tada palikti ramiai dar 2-3val. Jeigu oras šiltesnis, gali užtekti ir 1,5val.
7
Išversti tešlą ant miltais NEpabarstyto paviršiaus, pabarstyti miltais viršų ir padalinti į 2 dalis, suformuoti rutuliukus. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti apie 20min (jei labai išskysta, laikyti trumpiau).
8
Pagrindinis formavimas.
9
Sudėti į krepšelius ar dubenėlius ištiestus virtuviniu rankšluosčiu ir pabarstytus kvietinių baltų miltų ir ryžių miltų mišiniu, palikti per naktį šaldytuve.
10
Įkaitinti orkaitę, su puodu su dangčiu apatiniame orkaitės trečdalyje, iki 260*C, kaitinti bent 30min.
11
Kepti 20min, sumažinti temperatūrą iki 230*C kepti 5min, nudengti dangtį, kepti 30min.
12
Atvėsinti ant grotelių.
13
Jeigu kepama per 2 kartus, tarp kepimų puodą orkaitėje kaitinti 10min 260*C temperatūroje.

Daugiau idėjų:

Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!

Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.

Nauji receptai
Kategorijos
IMG_7698

DUONA

IMG_2960-1

Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *