Tai turbūt bene populiariausia šių dienų duonos mada. Ir neveltui. Tai šviesi raugo duona, kuri fermentuojama beveik parą laiko. Tai leidžia atsiskleisti grūdų maistinėms medžiagoms, duona žymiai lengviau virškinama, ženkliai sumažėja glitimo kiekis ir žinoma atsiskleidžia nuostabiausi skoniai. Receptas paprastas, bet procesas reikalauja šiek tiek praktikos. Kaip pasigaminti raugą šiai duonai rasite čia: https://youtu.be/sTAiDki7AQA
Taip pat labai rekomenduojame pažiūrėti keletą video Youtube, vizualiai pamatyti kaip atrodo tešla ir visas procesas. Tiesiog įsiveskite „sourdough bread”.
© Pranciškaus malūnas 2024
DĖMESIO!
MB Pranciškaus malūnas informuoja, kad skubiai nuo 2024-10-08 iki 2024-10-25 vykdomas nesaugaus ar galimai nesaugaus maisto pašalinimas iš rinkos ir susigrąžinimas iš vartotojų :
Ruginiai pilno grūdo miltai; tinkamumo vartoti terminas 2025-01 ir 2025-02. Priežastis: viršytas leistinas skalsiagrybių skleročių kiekis grūduose. Jei turite šių miltų, grąžinkite juos mums į parduotuvėlę (Kalvarijos g. 10, Kaunas), juos pakeisime naujais.