fbpx

Pranciškaus malūnas

Mūsų el. parduotuvėje prekes galite užsisakyti tik su galimybe atsiimti Kaune, užsakymų nesiunčiame.

Avižiniai sausainiai

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d. 

Mūsų populiarieji ir daugumos žinomi avižiniai sausainiai iš penkių rūšių miltų. Labai paprastas, bet ypatingas receptas. Skanaus!

Produktai

200g sviesto
2 kiaušiniai
230g avižinių miltų
65g spelta arba kvietinių pilno grūdo miltų
65g miežinių pilno grūdo miltų (galima pakeisti kitais pilno grūdo miltais)
30g ruginių pilno grūdo miltų
30g baltų spelta arba kvietinių miltų
200g rudo cukraus
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio muskato
žiupsnis druskos
1 šaukštas + 1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos

Gaminimas

1
Įkaitinti orkaitę iki 180C (arba 175C su vėjeliu).
2
Išlydyti sviestą, atvėsinti.
3
Dideliame dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, cinamoną, muskatą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
4
Kitame dubenyje sumaišyti lydytą sviestą su kiaušiniais.
5
Įmaišyti šlapius ingredientus į sausus, kol nebeliks sausų miltų.
6
Formuoti rutuliukus, dėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, šiek tiek paspausti, kad būtų plokštesni.
7
Kepti 15-17min. Išėmus kelioms minutėms palikti skardoje, tada perkelti vėsti ant grotelių.

Daugiau idėjų:

Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!

Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais. 

IMG_2832-1-1.jpg
Nauji receptai
RECEPTŲ Kategorijos
PRODUKTŲ KATEGORIJOS
@pranciskausmalunas
Pranciškaus malūnas

@pranciskausmalunas

Mažas šeimos verslas, Kaune, Aleksote, įsikūręs 1996m. džiugina šviežiais miltais, kruopomis ir kepiniais + @bundu.bakery I-V 10-16, VI 9-13
  • Visad žinojom, kad mėgstate mūsų aguonines bandeles, bet labiausiai jų populiarumas pasijuto tada kai jų nebeliko 🤭 Tai buvo tik laikina pauzė, jos jau kuris laikas vėl mūsų kasdieniame asortimente!

Primename, kad šios bandelės kepamos be pieno ir kiaušinių, tad yra visiškai augalinės 🌱
Ar jums patinka ši aguonų ir sezamo kombinacija? 💛
  • Mūsų kepykla ieško papildomų rankų! 👩‍🍳🥐

Gal tai tu?

Siūlome darbo poziciją 0,75–1 etatui. Darbo valandos 6:00–15:00.
Prioritetas – patirtis kepykloje ar konditerijoje.

Tavo užduotys: kepinių gamyba, paruošimas ir tvarkos palaikymas kepykloje.

Ko tikimės iš tavęs:
- Bent pusės metų darbo kepykloje, kavinėje ar restorane patirties.
- Kruopštumo ir atidumo detalėms
- Komandinio darbo įgūdžių.

Ką siūlome:
- Atlyginimą nuo 7€/val. su galimybe kilti.
- Mokymosi ir tobulėjimo galimybes

Darbo vieta mūsų malūne ir kepykloje Kalvarijos g.10, Kaunas.

Susisiek su mumis žinute arba siųsk savo CV el. paštu info@pmalunas.lt
  • Vis dažniau malūno ir @bundu.bakery vitrinose sutiksite šias naujas bandeles – puri mielinė tešla susukta su varške, pistacijomis ir džiovintais vaisiais 🤤

Ar jau spėjote paragauti? ☺️

Stengiamės, kad jų netrūktų kasdien, tačiau jei norisi būti tikriems – visada galite rezervuoti telefonu 📞
  • Kiekvienas mūsų raugo duonos kepaliukas – kruopštaus rankų darbo rezultatas 🙌🏻 Šią šviesią duoną rasite nuo trečiadienio malūne ir @bundu.bakery. Norite būti tikri, kad nepritrūks? Rezervuokite telefonu 👌🏻
  • Esame sužavėti jūsų aktyvumu ir įsitraukimu į mūsų sourdough duonos mokymus 🥰 Paskelbus pirmąsias dvi datas vietų nebeliko per porą dienų 🤯 ir vis dar nenustojate klausinėti kada paskelbsime naujas! 

Pirmiausia, tai norime pasidalinti nuostabiu video, kuriame mūsų kepėjas @laukas___ įamžino bandomuosius Sourdough mokymus. O šį šeštadienį laukia pirmieji “oficialūs”, kurių labai laukiame! 🙌🏻

Rugsėjo mokymų datą planuojame skelbti kitą savaitę. Pirmieji apie tai sužinos užsiprenumeravę mūsų naujienlaiškį, tai galite padaryti www.pmalunas.lt nukeliavę į pagrindinio puslapio apačią (tikimės greitai pasidarysime ir patogesnį būdą).

Nekantraujame vis daugiau jus įkvėpti kepti tikrą duoną bei gerinti savo įgūdžius virtuvėje 👨🏻‍🍳
  • *VIETŲ Į MOKYMUS NEBĖRA*

Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
  • Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
  • Beveik kasdien sulaukiame klausimo ar pas mus galima įsigyti raugo. Atsakymas - tikrai TAIP! Bet ką gi su tuo raugu daryti parsinešus namo? 

Šiame video mūsų kepėjai jus išmokys kaip svarbu viską matuoti tiksliai ir kaip lengva yra raugą pamaitinti (taip, mūsų kepyklos raugo vardas yra Praniukas 🤭). 

Pagrindinis principas - pasisverti kiek turite raugo, į jį įmaišyti dvigubą svorį vandens ir tada dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių).

PVZ. turint 50g raugo, į jį įpilkite 100g vandens, išmaišykite ir įdėkite 50g ruginių miltų, 50g baltų kvietinių miltų ir vėl viską išmaišykite.

Raugas bus pasiruošęs naudojimui po 8-12val. Svarbiausia, kad jis būtų beveik dvigubai didesnio tūrio, aiškiai matytųsi burbuliukai ir būtų malonaus kvapo.

Taip pat nepamirškite raugą reguliariai pamaitinti. Jei jo nenaudojate laikykite šaldytuve, geriausia kartą per savaitę jį pamaitinti.

Raugo visada galite gauti @pranciskausmalunas (geriausia atsinešti savo stiklainį), o @bundu.bakery galite užsiprašyti iš anksto parašę žinutę.

Detalų raugo gaminimo ir maitimo receptą galite rasti www.pmalunas.lt/raugas
Visad žinojom, kad mėgstate mūsų aguonines bandeles, bet labiausiai jų populiarumas pasijuto tada kai jų nebeliko 🤭 Tai buvo tik laikina pauzė, jos jau kuris laikas vėl mūsų kasdieniame asortimente! Primename, kad šios bandelės kepamos be pieno ir kiaušinių, tad yra visiškai augalinės 🌱 Ar jums patinka ši aguonų ir sezamo kombinacija? 💛
2 savaitės ago
View on Instagram |
1/8
Mūsų kepykla ieško papildomų rankų! 👩‍🍳🥐

Gal tai tu?

Siūlome darbo poziciją 0,75–1 etatui. Darbo valandos 6:00–15:00.
Prioritetas – patirtis kepykloje ar konditerijoje.

Tavo užduotys: kepinių gamyba, paruošimas ir tvarkos palaikymas kepykloje.

Ko tikimės iš tavęs:
- Bent pusės metų darbo kepykloje, kavinėje ar restorane patirties.
- Kruopštumo ir atidumo detalėms
- Komandinio darbo įgūdžių.

Ką siūlome:
- Atlyginimą nuo 7€/val. su galimybe kilti.
- Mokymosi ir tobulėjimo galimybes

Darbo vieta mūsų malūne ir kepykloje Kalvarijos g.10, Kaunas.

Susisiek su mumis žinute arba siųsk savo CV el. paštu info@pmalunas.lt
Mūsų kepykla ieško papildomų rankų! 👩‍🍳🥐 Gal tai tu? Siūlome darbo poziciją 0,75–1 etatui. Darbo valandos 6:00–15:00. Prioritetas – patirtis kepykloje ar konditerijoje. Tavo užduotys: kepinių gamyba, paruošimas ir tvarkos palaikymas kepykloje. Ko tikimės iš tavęs: - Bent pusės metų darbo kepykloje, kavinėje ar restorane patirties. - Kruopštumo ir atidumo detalėms - Komandinio darbo įgūdžių. Ką siūlome: - Atlyginimą nuo 7€/val. su galimybe kilti. - Mokymosi ir tobulėjimo galimybes Darbo vieta mūsų malūne ir kepykloje Kalvarijos g.10, Kaunas. Susisiek su mumis žinute arba siųsk savo CV el. paštu info@pmalunas.lt
4 savaitės ago
View on Instagram |
2/8
Vis dažniau malūno ir @bundu.bakery vitrinose sutiksite šias naujas bandeles – puri mielinė tešla susukta su varške, pistacijomis ir džiovintais vaisiais 🤤

Ar jau spėjote paragauti? ☺️

Stengiamės, kad jų netrūktų kasdien, tačiau jei norisi būti tikriems – visada galite rezervuoti telefonu 📞
Vis dažniau malūno ir @bundu.bakery vitrinose sutiksite šias naujas bandeles – puri mielinė tešla susukta su varške, pistacijomis ir džiovintais vaisiais 🤤

Ar jau spėjote paragauti? ☺️

Stengiamės, kad jų netrūktų kasdien, tačiau jei norisi būti tikriems – visada galite rezervuoti telefonu 📞
Vis dažniau malūno ir @bundu.bakery vitrinose sutiksite šias naujas bandeles – puri mielinė tešla susukta su varške, pistacijomis ir džiovintais vaisiais 🤤

Ar jau spėjote paragauti? ☺️

Stengiamės, kad jų netrūktų kasdien, tačiau jei norisi būti tikriems – visada galite rezervuoti telefonu 📞
Vis dažniau malūno ir @bundu.bakery vitrinose sutiksite šias naujas bandeles – puri mielinė tešla susukta su varške, pistacijomis ir džiovintais vaisiais 🤤 Ar jau spėjote paragauti? ☺️ Stengiamės, kad jų netrūktų kasdien, tačiau jei norisi būti tikriems – visada galite rezervuoti telefonu 📞
2 mėnesiai ago
View on Instagram |
3/8
Kiekvienas mūsų raugo duonos kepaliukas – kruopštaus rankų darbo rezultatas 🙌🏻 Šią šviesią duoną rasite nuo trečiadienio malūne ir @bundu.bakery. Norite būti tikri, kad nepritrūks? Rezervuokite telefonu 👌🏻
2 mėnesiai ago
View on Instagram |
4/8
Esame sužavėti jūsų aktyvumu ir įsitraukimu į mūsų sourdough duonos mokymus 🥰 Paskelbus pirmąsias dvi datas vietų nebeliko per porą dienų 🤯 ir vis dar nenustojate klausinėti kada paskelbsime naujas! Pirmiausia, tai norime pasidalinti nuostabiu video, kuriame mūsų kepėjas @laukas___ įamžino bandomuosius Sourdough mokymus. O šį šeštadienį laukia pirmieji “oficialūs”, kurių labai laukiame! 🙌🏻 Rugsėjo mokymų datą planuojame skelbti kitą savaitę. Pirmieji apie tai sužinos užsiprenumeravę mūsų naujienlaiškį, tai galite padaryti www.pmalunas.lt nukeliavę į pagrindinio puslapio apačią (tikimės greitai pasidarysime ir patogesnį būdą). Nekantraujame vis daugiau jus įkvėpti kepti tikrą duoną bei gerinti savo įgūdžius virtuvėje 👨🏻‍🍳
4 mėnesiai ago
View on Instagram |
5/8
*VIETŲ Į MOKYMUS NEBĖRA*

Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
*VIETŲ Į MOKYMUS NEBĖRA*

Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
*VIETŲ Į MOKYMUS NEBĖRA*

Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
*VIETŲ Į MOKYMUS NEBĖRA*

Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. 

Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻

Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio!

Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija.

Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai

📸 @cia.gali_restoranai
*VIETŲ Į MOKYMUS NEBĖRA* Svajonė, kurią brandinome jau ilgą laiką pagaliau išvysta dienos šviesą! Kam jau buvom prasitarę nenustoja klausinėti “Tai kada kada?” 😄 Atsakome! Birželio 21d. ir rugpjūčio 23d. Mokymų metu ne tik sužinosite visus sourdough duonos technologinius procesus ir pasiruošite savo duonas, kurias kepsite namuose, bet ir gausite progą praleisti laiką mūsų kepykloje 🙌🏻 Vietų tik 6, tad nusiteikite, kad gausite daug asmeninio dėmesio! Komentuokite “mokymai” ir žinute iškart gausite nuorodą į puslapį su visomis detalėmis ir registracija. Arba apsilankykite www.pmalunas.lt/mokymai 📸 @cia.gali_restoranai
5 mėnesiai ago
View on Instagram |
6/8
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės!

O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
Prisiminus kaip malūnas atrodė ir ką veikė prieš 5 metus, atrodo, kad tai buvo prieš amžinybę. Šio įrašo karuselėje dalinamės kokį kelią nukeliavome ir kuo labiausiai didžiuojamės! O svečiuose laukiam I-V 10-16val bei VI 9-13val. Kalvarijos g. 10, Kaunas 🌾
5 mėnesiai ago
View on Instagram |
7/8
Beveik kasdien sulaukiame klausimo ar pas mus galima įsigyti raugo. Atsakymas - tikrai TAIP! Bet ką gi su tuo raugu daryti parsinešus namo? Šiame video mūsų kepėjai jus išmokys kaip svarbu viską matuoti tiksliai ir kaip lengva yra raugą pamaitinti (taip, mūsų kepyklos raugo vardas yra Praniukas 🤭). Pagrindinis principas - pasisverti kiek turite raugo, į jį įmaišyti dvigubą svorį vandens ir tada dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių). PVZ. turint 50g raugo, į jį įpilkite 100g vandens, išmaišykite ir įdėkite 50g ruginių miltų, 50g baltų kvietinių miltų ir vėl viską išmaišykite. Raugas bus pasiruošęs naudojimui po 8-12val. Svarbiausia, kad jis būtų beveik dvigubai didesnio tūrio, aiškiai matytųsi burbuliukai ir būtų malonaus kvapo. Taip pat nepamirškite raugą reguliariai pamaitinti. Jei jo nenaudojate laikykite šaldytuve, geriausia kartą per savaitę jį pamaitinti. Raugo visada galite gauti @pranciskausmalunas (geriausia atsinešti savo stiklainį), o @bundu.bakery galite užsiprašyti iš anksto parašę žinutę. Detalų raugo gaminimo ir maitimo receptą galite rasti www.pmalunas.lt/raugas
7 mėnesiai ago
View on Instagram |
8/8
IMG_2960-1.jpg

Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę
    Į viršų