Categories
Duona Kepiniai Pranciškaus patarimai Visi

Duonos raugas

Pačiam pasigaminti raugą yra labai paprasta. Reikia tik miltų, vandens ir kantrybės, nes visas procesas gali užtrukti apie savaitę.

Duonos raugas

„Pranciškaus malūnas“
2023 m. balandžio 16 d. 

Pačiam pasigaminti raugą yra labai paprasta. Reikia tik miltų, vandens ir kantrybės, nes visas procesas gali užtrukti apie savaitę. Norint pamatyti vizualiai kaip atrodo visas procesas, rekomenduojame šį vaizdo įrašą: https://youtu.be/sTAiDki7AQA

Gaminimas

1
1 DIENA
Stiklainyje sumaišyti:
-50g ruginių pilno grūdo miltų
-75g vandens
Uždengti dangteliu bet neužsukti.
2
2 DIENA
Palikti 30-40g prieš tai pagaminto raugo ir įmaišyti:
-25g ruginių pilno grūdo miltų
-25g baltų kvietinių miltų
-60g vandens
3
3 DIENA
Taip pat kaip 2 diena.
4
4 DIENA
Palikti 20-30g prieš tai pagaminto raugo ir įmaišyti:
-25g ruginių pilno grūdo miltų
-25g baltų kvietinių miltų
-50g vandens
5
5 DIENA
Taip pat kaip 4 diena.
Taip tęsti toliau kol raugas pradės reguliaria kilti po kiekvieno „pamaitinimo” ir matysis daug burbuliukų.

Šį raugą galima naudoti tiek ruginei, tiek kvietinei (sourdough) duonai. Kai jis jau paruoštas, galima primaišyti tik ruginių miltų, taip pat pasididinti raugo kiekį iki tokio kokio reikia recepte. Svarbu visad maišyti lygiom dalim miltus ir vandenį.

Tolimesnis raugo maitinimas

Pasverkite kiek turite raugo.
Į jį įmaišykite dvigubą svorį miltų (pusę ruginių, pusę baltų kvietinių) ir įpilkite dvigubą svorį vandens.

PVZ. turint 100g raugo, į jį įdėkite 100g ruginių miltų, 100g baltų kvietinių miltų ir 200g vandens.

Visad pasiruoškite tiek raugo kiek reikia receptui, plius 50-100g, kad turėtumėte ką atsidėti kitam kartui.

Daugiau idėjų:


Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!

Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.

Nauji receptai
Kategorijos
IMG_7698

DUONA

IMG_2960-1

Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *