RECEPTAI
Avižų arbata („pienas”)
Vienas seniausių Pranciškaus receptų – gėrimas, kuriuo vaišindavo žmones sveikuolių parodose bei tas, kurį siūlo visiems, norintiems išgauti geriausias avižų savybes.
Ryžių manų panaudojimas
Liaudies medicina pataria: iš ryto atsikėlus, kol tuščias skrandis, paimti valgomą šaukštą ryžių manų, įsidėti į burną ir užgerti švariu filtruotu vandeniu. Išvalo iš sąnarių druskas
Avižinių dribsnių sausainiai su šokolado gabaliukais
Mūsų populiarieji ir daugumos žinomi avižiniai sausainiai iš penkių rūšių miltų. Labai paprastas, bet ypatingas receptas. Skanaus!
Ruginė-spelta duona su sėklomis
Mūsų mėgstamiausia ruginių ir spelta miltų raugo duona su sėklomis. Galima pasirinkti mėgstamiausias sėklas ir dribsnius. Drąsiai eksperimentuokite su miltų mišiniais. Be cukraus, jo šiame recepte tikrai netrūksta, skonį subalansuoja būtent toks gamybos procesas.
Klasikinis ir burokėlių humusai
Dalinamės mėgstamiausiais humusų receptais. Ant duonos, ant nesaldžios košės ar makaronų – puikus būdas padaryti patiekalus sotesnius ir praturtinti baltymais.
Šokoladinis grikių miltų pyragas
Tikriausiai patys populiariausi miltai be glitimo mūsų malūne yra grikių miltai. Šis pyragas vien iš jų. Taip pat be jokių gyvūninės kilmės produktų.
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
Jau daug metų šis receptas yra neatsiejamas mūsų gruodžio mėnesio užsiėmimas. Tiek dekoruoti, tiek nedekoruoti, jie yra nuostabaus skonio ir gali pavirsti į didžiulę įvairovę skirtingų formų.
Avižiniai sausainiai
Mūsų populiarieji ir daugumos žinomi avižiniai sausainiai iš penkių rūšių miltų. Labai paprastas, bet ypatingas receptas. Skanaus!
Duonos raugas
Pačiam pasigaminti raugą yra labai paprasta. Reikia tik miltų, vandens ir kantrybės, nes visas procesas gali užtrukti apie savaitę.
Sourdough duona
Tai turbūt bene populiariausia šių dienų duonos mada. Ir neveltui. Tai šviesi raugo duona, kuri fermentuojama beveik parą laiko.
Malame miltus jūsų būsimiems kepiniams!
Šviežia mums svarbiau už kiekybę. Darbuodamiesi šeimyniškai ir maldami tik tiek grūdų, kiek reikia jūsų poreikiams, pasirūpiname, kad jūsų virtuvės eksperimentuose baltuotų tik šviežiausi miltai ir kruopos. O tam, kad niekada nepritrūktumėte idėjų kepiniams, dalinamės „Pranciškaus malūno“ komandos mėgstamiausiais receptais ir patarimais.
Nauji receptai
RECEPTŲ Kategorijos
PRODUKTŲ KATEGORIJOS
Nuo 1996 m. ūžiantis malūnas, pirmiausia įsikūręs dėl kaimynų poreikio susimalti grūdus miltams ir pašarams, išaugo į tuo metu neregėtų sveikuoliškų produktų parduotuvėlę. Šiandien, kai šviesaus raugo duonos ir augalinio pieno mados pasivijo ir įsikurdino daugelio namuose, džiaugiamės galėdami aprūpinti jūsų virtuvės spinteles ilgametę kokybę išlaikiusiu, daugiau nei 40-ties produktų asortimentu. |